Ziua Spulberă-mă: Recenzie – Spulberă-mă de Tahereh Mafi

Rezumat:

Fatală. Aceasta este atingerea lui Juliette. Primul contact cu cineva a fost la o vârstă fragedă, cu propria ei mamă. Pe atunci, Juliette nu știa că atingerea sa e periculoasă. Din cauza durerii pe care i-a provocat-o mamei sale și încă câtorva persoane, la vârsta de 17 ani, Restaurația a decis că ar fi mai sigur să o închidă într-un ospiciu. Stătea închisă de 264 de zile în acel ospiciu, singură și abandonată. Într-o zi, „primește” un nou coleg de celulă, Adam. Apoi, ea află cu stupoare că Adam este de fapt un soldat al Resaturației și că a fost doar trimis să o spioneze pe Juliette. Astfel, Juliette află de cercetările îndelungate pe care Warner, șeful armatei, le-a efectuat despre ea și de care Juliette nu avea habar. Warner o vrea ca pe o armă. Una letală. Juliette este scoasă din ospiciu și teleportată în lux. După puțin timp, ea află adevărul despre Adam și astfel, fuge cu el. Dar oare vor reuși ei să scape de Warner, care o vrea pe Juliette doar pentru el?

Părerea mea:

Bun venit în lumea Spulberă-mă, unde cuvintele sunt mai mult decât simple cuvinte, iar propozițiile nu sunt ceea ce par; unde metaforele tronează și frazele dansează 😀  Asta ar fi trebuit să fie ca un fel de „avertizare” pe prima pagină a cărții 🙂

Spulberă-mă chiar m-a impresionat într-un fel, prin toate emoțiile pe care le exprimă cuvintele. Mafi are un fel de a scrie care emană atâta emoție… Mi-a plăcut foarte mult. Este frumos scrisă, dar în același timp și ușor de citit. Cartea nu are decât foarte puține momente pe care le-am considerat plictisitoare.

Personajele sunt „simpatice”, aș putea zice, te poți regăsi câte puțin cu fiecare. Personajul meu preferat a fost Kenji, cu umorul său nelipsit din orice situație, dar și cu seriozitatea de care dădea dovadă când lucrurile erau mai serioase.

Captivitate – libertate, dragoste – ură, teamă – siguranță, tăcere – răzvrătire, cruzime – bunătate, toate în aceeași carte. O să credeți că e puțin cam „serioasă” recenzia, dar nu mai zic mai multe, vă las pe voi s-o citiți și să vă spuneți părerea. Credeți-mă, merită citită. Mie mi-a plăcut destul de mult cât să-i dau 5 stele 😀

My rating: 5/5 stars

Later edit: 4.5/5 stars

Citate Spulberă-mă:

„Kenji înjură, sângerează, rămâne fără blesteme și se duce împiedicându-se spre baie, ținându-se de nas.”

„- Ești sigură că nu ești nebună?
– Nu. Îmi las capul într-o parte. Nu sunt sigură.”

„Și totuși, el nu știe că sunt un monstru secretul meu.”

Advertisements

22 thoughts on “Ziua Spulberă-mă: Recenzie – Spulberă-mă de Tahereh Mafi

 1. E o carte foarte bună sunt sigură, deși nu am citit-o. Am auzit numai laude la adresa ei, deci nu mă mir că-i dai 5/5 stele. Frumoasă și părerea ta(Eu prefer mereu părerea sinceră a oamenilor legată de cârți,e spusă din suflet și cu cuvinte simple…mă atrage mai mult asta și mă face să o citesc mai mult decât ar face-o recenzia lor).
  Nu are legătură cu postarea neapărat, dar ador rochia fetei, deci coperta implicit. :X

  O zi frumoasă!

 2. Imi placee muult coperta! Vreau sa imi iau cartea sau poate o sa o castig, cine stie? Mie imi placee muult ideea cartii, si recenzia ta ma aface sa o vreau din ce in ce mai mult!

 3. n-am citit cartea, dar imi place foarte mult descrierea ei si sper sa pun si eu mana pe ea in curand:):)
  felicitari pentru simpla, dar frumoasa recenzie:) si ma bucur ca ai pus si citate, nu multi adauga si citate la sfarsitul recenziei lor…

 4. Am cartea, dar din păcate programul meu este fuuuuul şi nu am avut timp să pun mâna pe ea, dar de îndată ce o să fiu mai liberă o să o citesc:) mi-a plăcut recenzia felicitări.

 5. Acum citesc cartea, mai am 100 si un pic de pagini si o termin. E foarte tare intr-adevar! Eu inca nu am ajuns la niciun Kenji! 😀

 6. e o carte care e pacat sa n-o citesti..mi-a placut foarte mult…autoarea are un stil de a scrie care reda cu acuratete sentimentele…si poti citi printre randuri mult mai mult..

 7. Tocmai ce mi-am comandat aceasta carte. Ma bucur ca ai facut recenzia si deja am o parere foarte buna despre carte chiar daca nu am inceput-o inca. Sunt tare nerabdatoare sa o citesc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s