Concurs Libris: Proba de baraj

sigla libris cu site

Am ajuns și la proba de baraj a Concursului Libris. Le mulțumesc tuturor celor care au participat și au înceract să găsească cât mai multe coperți 🙂 Dar doar 4 concurenți au reușit să ghicească CORECT TOATE coperțile:

Izabela C.
Andreea C.
Lucky
Raluca P.

Felicitări, fetelor! Proba de baraj va fi un exercițiu de imaginație, în care va trebui să răspundeți la următoarea întrebare:

Dacă ați putea desena orice care ar putea prinde viață, ce ați desena și de ce?

Aveți timp până marți să răspundeți. Cel mai frumos, expresiv și interesant răspuns va câștiga. Succes!

Advertisements

24 thoughts on “Concurs Libris: Proba de baraj

 1. bravo fetelor.. bafta la proba! Si sunt tare curioasa sa aflu ce coperti am gresit.. sper sa postezi raspunsurile care erau corecte. 😀 Bafta inca o data la proba!

 2. Nici nu trebuie să mă gândesc prea mult la această întrebare, ceea ce aș alege eu să desenez e un cățeluș, o ființă mică și nevinovată, care să îmi fie prieten necondiționat. Nu mi-am dorit dintotdeauna un câine, de fapt am o teamă instinctivă față de ei, însă acum vreo două săptămâni, când am apucat să mă joc cu bichonul unei vecine, am realizat că acesta e lucrul de care am nevoie în acest moment. Traversez o perioadă foarte stresantă, mă încearcă diverse sentimente precum depresia, singurătatea, teama pentru viitor, și simt din plin nevoia de a îmbrățișa și de a strânge la piept pe cineva care să nu mă judece, care să nu mă întrebe ce se întâmplă cu mine, ci pur și simplu să fie acolo și să mă încarce cu iubire. Chiar cred că animalele pot îndulci și schimba în bine viața unui om, oferind loialitatea și înțelegerea care sunt atât de vitale, și totuși atât de greu de găsit printre oameni. Avem, de exemplu, doi câini de pază la țară, care de fapt sunt tratați destul de prost, nu au spațiu de mișcare, sunt legați, și mănâncă ce mai rămâne de la masă. Și totuși atunci când venim în vizită încep să sară și să facă giumbușlucuri, ca niște copii care își revăd părinții după mult timp. Acest lucru e atât de emoționant, încât îmi vine să plâng pentru ei. Noi le oferim atât de puțin, dar pentru ei suntem totul.

 3. Prima dată m-am gândit la bunicii mei care au murit. Aș vrea să-i revăd, dar nu sunt sigură că cei pe care i-aș desena ar fi chiar bunicii mei. Poate vor fi doar niște persoane care seamănă cu ei și nimic mai mult, așa că am renunțat la această idee. Nu cred ca aș alege să desenez nici alți oameni (de exemplu personaje
  preferate din cărți sau filme). Există posibilitatea ca atunci când devin reale, să nu fie cum ne-am imaginat noi și aici mă refer în principal la comportamentul pe care l-ar putea avea. Pe hârtie ar putea părea că au numai calități, că sunt buni la suflet și nu ne-ar putea răni pe noi sau pe alții în niciun fel, dar atunci când ar prinde viață să fie total opuse și să ne dezamăgească profund.

  Pentru că nu mă pot decide asupra unui singur obiect de care am nevoie, în final, am ales să desenez o mașinărie care ar face ca toate lucrurile desenate de mine să devină reale. Astfel, atât eu cât și alți oameni am putea beneficia de această “invenție”. Oricum, nu aș abuza de ea și ar fi un secret știut doar de mine. 😉

  • Probabil si eu as fi ales ceva asemanator dupa ceva timp de gandire. Mi-a placut ideea ta initiala, cu bunicii.. si intr-un fel ai mare dreptate. Poti sa crezi ca iti creezi personajul perfect si odata ce devine real, nu e deloc asa cum te-ai gandit ca va fi.

  • Off, Andreea, imi pare rau pentru pierderea ta 😦 dar din pacate ai mare dreptate-nimic din ceea ce am face nu i-ar aduce la viata pe cei dragi noua, iar noi trebui sa ne impacam cu acest fapt si sa mergem mai departe. Nu cred ca ar fi o idee buna ca personajele de pe hartie sa prinda viata iti imaginezi ce haos ar exista? 🙂 Desi imi place ultima varianta, cred ca daca oamenii ar avea asa ceva la dispozitie ar abuza ca sa-si indeplineasca scopurile egoiste fara sa fie atenti la consecinte. 😦

   • Condoleanțe pentru bunicii tăi, fii sigură că Dumnezeu are grija de ei. Răspunsul tău e interesant și îți dă de gândit. Cred că problema vine din faptul că nu poți desena sentimentele sau gândurile cuiva pe hârtie, noi oamenii suntem mai mult decât aspectul fizic, personalitatea este cea care ne definește. Un personaj desenat ar putea avea o înfățișare identică, dar personalitatea sa ar porni de la 0, sau ar fi modelată după amintirile tale față de persoana respectivă, care nu o pot defini cu acuratețe.

 4. Hmmm…dupa ce m-am gandit cateva clipe la intrebare. Mi-a zburat mintea imediat la un iubit perfect :)) ar fi o sansa unica de a avea asa ceva :)) …mda probabil ar fi avut cate o trasatura de la fiecare personaj pe care l-am adorat in cartile citite cum ar fi Patch, Will, Dimitri etc. Dar daca asa ceva ar fi posibil as alege sa-mi gasesc acea persoana speciala in mod traditional :)) Asa ca as desena atunci o pereche de ochelari care sa devina reali, dar nu obisnuiti. Cu ajutorul lor sa poti vedea persoana cu adevarat , sa iti dezvaluie felul ei de a fi . Sigur acesti ochelari te-ar ajuta sa previ anumie esecuri in cariera sau in dragoste. 😀

  • Foarte interesanta ideea cu ochelarii. Ar fi ceva folositor, sa pot sa-mi dau seama de cum sunt unele persoane cu adevarat.

  • Fetelor, aveti grija la ce va doriti- unele persoane pur si simplu ii dispretuiesc pe ceilalti pentru ca nu se incadreaza in tiparul lor, fara sa existe un motiv mai serios. Dar daca ne vom proteja de ceilalti astfel cum ne vom maturiza? Cum vom invata ce este iubirea adevarata si ce cariera ne dorim cu adevarat? Amintiti-va data viitoare ce nu te doboara, te face mai puternic-sunt necesare esecurile pentru a deveni o persoana mai buna 🙂

   • Hei, a fost ideea ta, noi ne gandim doar la optiuni si cuele apar si consecintele 🙂 In plus tu esti arbitrul,deci pleaca, noi trebuie sa analizam, discutam,visam-iar tu esti ochii din umbra 🙂

   • Mda-ce pacat 😦 ne distrugi conversatiile interesante si neprietenoase la adresa ta, desigur, care puteau exista in timpul absentei tale! Ce distrugatoare de petreceri! 🙂

   • Ha! Sunt atat de multe posibilitati prin care puteam sa ne distram( fara tine, bineinteles 🙂 ),dar acum- zero 😦 Ehh… si daca esti sufletul petrecerii, ce ne sugerezi? Sa inceapa Jocurile! (Asteapta- replica e din Jocurile Foamei, chiar n-ar mai trebui sa recitesc cartea 🙂 )

 5. Mi-ar plăcea să pot desena ceva…ceva care să devină real…

  Întotdeauna am visat la o lume mai bună, aşa că aş desena lumea pe care o visez eu… lumea viselor mele… o lume în care oamenii sunt mai buni, o lume plină de iubire si de respect, o lume în care nu ar exista sentimente de ură sau invidie.
  În desenul meu aş respecta natura cu toate frumuseţile sale, toţi oamenii ar fi mereu fericiţi, iar suferinţa ar fi dată uitării. Visez la o lume complet diferită de cea în care trăim acum, o lume care este pătată de invidii şi tot felul de sentimente urâte,boli şi tot felul de ispite care în loc să ne însenineze viaţa… ne-o strică de tot. Când mă refer la ispite mă gândesc la droguri, alcool…etc. aceastea sunt lucruri pe care anumite persoane le încearcă prima dată din teribilism, apoi din prostie urmând ca apoi sa intervena dependenţa care duce din păcate la distrugerea persoanelor în cauză, dar şi a apropiaţilor săi. În lumea viselor mele toţi oamenii ar fi iubitori de oameni, le-ar oferi hrană, căldură şi multă iubire.

  Aş desena o lume perfectă, aproape perfectă dat fiind faptul că cu toţii suntem conştienţi că a fi perfect nu este posibil, dar în zilele noastre nu suntem nici măcar pe aproape.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s